Een
Spelt-Kruid-Muffin - wat is dat?
Ons
grootmoeders recept voor kruidkoek uit 1856, nu als veganistische
muffin..
Voedingswaar
verkocht in 2004 o.a. glutenvrije muffins, cake en koek op maat.
In 2005 hebben we een veganistische kruidkoek aan ons assortiment
toegevoegd en zetten wij onze passie en specialisme voort: het
creëren gezonde voeding in de vorm van muffins cakes en kruidkoeken,
op het niveau van delicatesse. Onze opvatting over het genieten
van gezond leven en gezonde, kwalitatief hoogwaardige voeding,
vormt daarbij het uitgangspunt, niet in geringe mate geïnspireerd
door het wonen en werken temidden van de pure natuur. Onder de
naam "Voedingswaar", wordt een nieuw assortiment aangeboden.
De basisgrondstoffen amandelmeel, sucanat (gedehadreerd, ongeraffineerd,
riettsuikersap) en speltmeel zijn standaard ecologisch. Voor de
vullingen worden de fijnste ingrediënten gekocht die er in
de wereld te koop zijn en deze zijn ook ecologisch. Voor de smaak,
de kwaliteit en het milieu. De kruidkoek en de kruidmuffin zijn
beide vrij van vet, kunstmatige smaak- en kleurstoffen en zijn
gemaakt van uitsluitend plantaardige grondstoffen. De koek wordt
op een relatief lage temperatuur gebakken. Het produceren geschiedt
bewust op kleinschalige, ambachtelijk-professionele wijze met
100% persoonlijk aandacht van de koekbakker zelf. Er wordt geen
voorraad aangehouden. De koek wordt pas gebakken na opdracht en
direct verzonden, zodat ze vaak nog te vers is bij aflevering.
Na enige dagen rust worden de koeken heerlijk zacht en is de smaakmelange
van de kruiden, specerijen, bloem en amandelen optimaal tot stand
gekomen. Zo ontwikkelt zich de unieke smaak en structuur van deze
kwaliteitsproducten. De kruidkoek of -muffin delicatessen zijn
ook zeer geschikt om als persoonlijk of zakelijk relatiegeschenk
cadeau te geven. Om dit extra te benadrukken biedt Voedingswaar
u een aantal extra services. Producten kunnen bij Voedingswaar.nl
per e-mail of via de website www.Voedingswaar.nl worden besteld.
De producten worden per post verzonden of kunnen worden opgehaald
op de locatie.
De
terugkeer van spelt. Het beste nieuwe graan heeft een lange geschiedenis.
Soms
zijn de originele ideeën nog het beste. Het wiel is in duizenden
jaren niet veel veranderd,en het smakelijke en voedzame spelt,
is één van de eerste graansoorten verbouwd door
de vroege landbouwers sinds 5.000 V.Chr., vindt vernieuwde populariteit
bij de Nederlandse consumenten.
Het
"nootachtige" aroma van spelt is lang populair geweest
in Europa, waar het ook bekend is als: "Farro" (Italië)
en "Dinkle" (Duitsland). In de tijden van het Romeinse
rijk was het "Farrum", en de oorsprong kan terug worden
gevoerd tot het vroege Mesopotamië. Spelt (Triticum spelta)
is een oude en verre neef van de moderne tarwe (Triticum aestivum).
Spelt is één van oudste van gecultiveerde granen,
slechts Emmer en Elkorn zijn hier aan voorafgegaan.
lees
verder over speltmeel >
Allergenen
informatie
Eivrij, Tarwevrij, Koemelkvrij en Lactosevrij, Gistvrij, Caseïnevrij,
Sojaeiwitvrij, Sojaolievrij,
Zonder toegevoegd zout, Zonder geraffineerde koolhydraten ofwel
suikers,
Voedingswaar
~ kruidkoek als delicatesse ~ veganistische kruidkoek; voor uzelf,
als cadeau of relatiegeschenk. voedingswaarden, kruidkoek, koek,
delicatesse, cadeau, relatiegeschenk, persoonlijke, zakelijk,
bestellen, bestelling, kopen, online, pure, natuur, ecologisch,
biologisch, rozijnen, kruiden, specerijen, specialiteit, lekkernij,
koekbakker, bakkerij, bakker, voeding, origineel, originele.
|