Voedingswaar
Choco Amandelmuffin
Koolhydraatarm, rijk aan onverzadigde vetten, hoogwaardige eiwitten
en vitamines en mineralen en natuurlijk gezoet met sucanat. Als
basis worden gemalen amandelen gebruikt, oftewel amandelmeel.
Amandelen staan al sinds de oudheid bekend om hun geneeskrachtige
werking. Ze bevatten veel onverzadigde vetten, die een positieve
uitwerking op de gezondheid hebben.
Anti-oxidanten
in cacao
Volgens recent onderzoek is cacao als voedingsmiddel van belang
vanweg haar anti-oxidant werking in het lichaam. Tijdens de 1e
internationale conferentie over polyfenolen en gezondheid in Vichy,
besprak professor Carl Keen van de Universiteit van Californie
de resultaten van de nieuwste studies over de effecten van de
flavonoïden (krachtige anti-oxidanten) in cacao op de cardiovasculaire
gezondheid. Eerste vaststelling: de consumptie van cacao in vaste
of vloeibare vorm verhoogt het antioxiderende vermogen van het
plasma en vermindert de vetoxidatie, een verschijnsel dat vergelijkbaar
is met wat vastgesteld wordt bij rode wijn of thee.
Mensen die regelmatig last van hoofdpijn hebben dienen voorzichtig
te zijn met de consumptie van cacao en rode wijn omdat de klachten
vaak verergeren na het eten van dergelijke, gefermenteerde producten.
Gezondheidsaspecten
Volgens
recent onderzoek wordt door het eten van amandelen het risico
op hart- en vaatziekten en diabetes aanzienlijk verminderd. Amandelen
helpen een te hoog cholesterol dalen en bevorderen het afvallen
bij mensen met overgewicht. Daarnaast werken amandelen ontstekingsremmend.
Amandelen en eieren, een ander belangrijk ingrediënt in onze
amandelmuffin, bevatten ruime hoeveelheden lecithine dat bekend
staat als “hersenvoedsel”. Een hoofdbestanddeel van
lecithine is inositol, dat is uitgeroepen tot neurotransmitter
van het jaar 2000. Inositol bevrijdt van angst en spanning en
helpt bij een hoge bloeddruk. De ontspannende werking van inositol
kan op een elektro-encefalogram (EEG) aan de hand van hersengolven
nauwkeurig worden aangetoond. Inositol is ook belangrijk voor
de haargroei en kan haaruitval en kaalhoofdigheid voorkomen. Een
ander hoofdbestanddeel van lecithine is choline, dat beschadigde
hersencellen repareert en daardoor het geheugen verbetert. Aanvulling
met lecithine verbetert in veel gevallen de toestand van patiënten
met de ziekte van Parkinson en de ziekte van Alzheimer.
ChocoAmandelmuffin
voor betere sportprestaties
Onze Amandelmuffin is een uitstekende bron van vitamine E en het
mineraal magnesium, twee voedingsstoffen die van bijzonder belang
voor sporters. Een adequate voorziening met magnesium is onder
meer van groot belang omdat dit mineraal nodig is voor het vrijmaken
van energie uit ATP (adenosine-trifosfaat) en voor een goede werking
van zenuwen, dwarsgestreepte spieren en het hart. Magnesium verhoogt
het zuurstofgehalte in het bloed en verlaagt de concentratie koolstofdioxide
(een stof die remmend werkt op het prestatievermogen) lager was.
Vitamine E beschermt de rode bloedlichaampje die de zuurstof transporteren
op weg naar het hart en alle andere organen. Vitamine E zorgt
ervoor dat spieren en zenuwen met zo min mogelijk zuurstof toe
kunnen, hetgeen kracht en uithoudingsvermogen verhoogt. Topsporters
die veel ingeademde lucht door hun longen jagen, persen ook veel
mee zuurstof in het bloed en weefsel dan mensen die niet aan sport
doen. Daarom moeten sportieve mensen extra letten op hun vitamine
E voorziening.
Allergenen
informatie
Tarwevrij, Glutenvrij, Koemelkvrij en Lactosevrij, Gistvrij, Caseïnevrij,
Sojaeiwitvrij, Sojaolievrij,
Zonder toegevoegd zout, Zonder geraffineerde koolhydraten ofwel
suikers. |