Sucanat

Sucanat is een afkorting van Sugar Cane Natural en is een werkelijk gezonde, natuurlijke suiker. Deze natuurlijke hele rietsuiker wordt uit vers koud geperst organisch rietsap geproduceerd. Het sap is eerst geconcentreerd en gedroogd, dan gekorreld en gemalen. Het is het oude proces dat door rietkwekers wordt gebruikt om integrale rietsuiker voor te bereiden, nochtans aangepast aan moderne technologie. Omdat slechts het water wordt verwijderd, behoudt Sucanat de minerale zouten, spoorelementen en een deel van de vitaminen en de planten-vezels die natuurlijk in de installatie van het suikerriet worden gevonden. Bij dit proces blijven alle belangrijke voedingsstoffen behouden die nodig zijn voor de verwerking van de suiker in ons lichaam. Onderzoekstudies door de Zwitserse kinderarts Max-Henri Béguin hebben aangetoond dat kinderen die sucanat aten in plaats van geraffineerde suiker aanzienlijk minder, tot geen, tandproblemen ontwikkelden.

Sucanat i.p.v. suiker

Suiker is de laatste jaren één van de meest besproken voedingsstoffen. Wat suiker is en wat het met ons lichaam en onze gezondheid doet is vaak onderwerp van discussie. Suiker is belangrijk voor de wereldeconomie maar ondermijnt onze gezondheid. Suiker is toegevoegd aan, en suiker is verwerkt in, talloze producten. Een probleem van geraffineerde suikers is het nadelige effect op de bloedsuikerspiegel.
Voor de opname van geraffineerde suiker heeft ons lichaam vitamines, mineralen en andere voedingsstoffen zoals vezels nodig. Tijdens het raffinageproces worden al deze belangrijke voedingsstoffen verwijderd.
Om de geraffineerde suiker te kunnen verwerken moet het lichaam haar voorraden vitamines en mineralen aanspreken waardoor tal van stofwisselingsprocessen verstoord worden. Suiker wordt daarom ook wel een vitaminen rover genoemd.

Sucanat is een gezonde, natuurlijke, ongeraffineerde ruwe suiker of beter gezegd koolhydraat en bevat belangrijke vitamines en mineralen zoals zink en chroom.

Sucanat een goed en gezond alternatief
voor geraffineerde suiker

Vermijd als mogelijk onderstaande, geraffineerde suikers.

Kristalsuiker
Biologische suiker
Suiker Klontjes
Slimmetjes
Kandij
Basterdsuiker
Poedersuiker
Stropen
Fructose
Ruwe rietsuiker*
Geleisuiker
*Ruwe rietsuiker wordt doorgaans zo’n 10% minder geraffineerd dan witte suiker

Sucanat is ongeraffineerde, rauwe rietsuiker en biedt een goed en gezond alternatief voor geraffineerde suiker.

Sucanat is een product van Pronatec
PRONATEC AG werd in 1976 opgericht om volle, ongekristalliseerde hele rietsuiker, die nog onbekend was in industrielanden, op de markt te brengen.
Aan de basis lagen, lange termijn onderzoekstudies van de Zwitserse kinderarts Max-Henri Béguin.
Die bewees dat kinderen die ongeraffineerde hele rietsuiker kregen i.p.v. geraffineerde, aanzienlijk minder tandbederf ontwikkelden.

Bekwaamheid in grondstoffen bij Pronatec
Een product is slechts zo goed als de kwaliteit van de gebruikte grondstoffen. Voor de werknemers van PRONATEC is de kwaliteit van het product net zo belangrijk als de billijkheid voor producenten, bedrijfspartners en vooral voor het milieu.
Daarom vindt men met de grondstoffen van PRONATEC niet alleen meer en meer toepassingen in de voedselverwerkende industrie maar vormen zij ook de basis voor een groot aantal specialiteiten, waarvan u met goed geweten kunt genieten.

Ecologie en Solidariteit
PRONATEC streeft ernaar om eerlijke handels- en bedrijfsverhoudingen te hebben met al hun producenten en leveranciers wereldwijd. Prijzen worden betaald welke het voortbestaan van kleine landbouwfamilies kunnen garanderen. De eerlijke prijzen dragen niet alleen bij tot goed onderhoud, op lange termijn waarborgen zij duurzaamheid, en een ononderbroken levering van ecologische grondstoffen. Het Max Havelaar etiket getuigt van de naleving van hun stringente richtlijnen.

Indien u een product zoekt zou het kunnen zijn, dat wat u zoekt,
al te vinden is op de site.

Vul het product dat u zoekt hieronder in.

 

Logo Pronatec

Home
klik hier voor een navigatievenster

Whole cane sugar SUCANAT®

Plant
Sugar cane (lat. Saccharum officinarum) belongs to the botanical family of weeds like maize. For centuries sugar cane has been established as a very important cash crop. The plant may grow as high as 5 meters with leaves as long as 2 meters. Some plants may reach 20 years of age. But for the production of sugar only the stems are of interest. About two thirds of the stem is filled with a sweet and luscious marrow, which contains about 18% sugar. The yield depends largely on the soil and on the climate. Harvest commences as soon as the leaves turn yellow. At that time the sugar content of the stems reaches its peak value. Sugar cane is cut manually and has to be processed immediately, in order to avoid reduction of the sugar content. It contains more invert sugar than sugar beet.

Ingredients
Our whole cane sugar SUCANAT® is cultivated and produced in Costa Rica. The sugar cane is controlled according to the stringent regulation of organic farming. BCS Ökogarantie Germany controls
and certifies our sugar cane facility on a yearly basis.

Production
The freshly harvested sugar cane is processed in Costa Rica. The sweet sugar cane juice is obtained by squeezing and pressing the stems, from which the leaves have been previously removed. The
residue called “Bagasse” is burnt in steam boilers to produce energy for the sugar mill. Fibers and soil, which arrived in the juice during the compression, will be filtered out. Lime is applied to clear the juice
and bind small impurities, which can be removed at this stage of production. With low temperature and slight under pressure the sugar cane juice is concentrated. Subsequently additional drying and cooling
is required, before the product can be ground and packed.
The special Quality of SUCANAT ®, namely the mild caramel taste and the flowability, can be obtained with this gentle production process.

Physiological Importance
Whole cane sugar with its gentle production method is the least processed sugar. This concentrated, dried and ground sugar cane juice, maintains basically all original ingredients like mineral nutrients
and trace elements. Fructose and Glucose contribute to the high sweetening power of SUCANAT® whole cane sugar. Due to its distinctive taste and nutritious character SUCANAT® whole cane sugar can encourage a conscious use of sweeteners.

Usage
The taste of SUCANAT® is slightly caramel-like but mild. Therefore SUCANAT® is best suited as a sweetener for beverages, pastries and desserts of all kind. It also adds a distinctive flavor to aromatic
sauces and dressings. It is very important to store SUCANAT® whole cane sugar dry and tightly closed, since the sugar is slightly hygroscopic. Whole cane sugar SUCANAT® is different from raw cane sugar As a third sugar after white sugar and raw sugar, whole cane sugar was introduced to the European market. Whole cane sugar retains most of the vitamins of the sugar cane, also all mineral salts,
potassium, magnesium, calcium, phosphor and iron. Due to its distinctive taste and its prophylactic attributes SUCANAT® immediately awoke the interest of the public. This unrefined and natural product is made available to us and especially to our children to keep our teeth healthy and caries free.

 
 
 
 

klik hier voor een navigatievenster

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

klik hier voor een navigatievenster

klik hier voor een navigatievenster

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

klik hier voor een navigatievenster

klik hier voor een navigatievenster klik hier voor een navigatievenster